Göran Adlén

Göran Adlén är en av Sveriges främsta framtidsanalytiker och har i närmare tjugo år varit en av landets absolut mest efterfrågade och bokade föreläsare. Han talar om vår framtid, digitalisering, kommunikation, och inspirerar allt från små ledningsgrupper till tusentals åhörare. Göran bjuder på en intressant blandning av fakta, forskning, underhållning och praktisk psykologi.

Göran är civilekonom, creative director och reklammakare som har arbetat med flera internationella varumärken. I över 13 år var han lärare i marknadsföring och marknadsanalys på IHM Business School, men är numera en av Sveriges mest efterfrågade föreläsare, utbildare och rådgivare med över 3 000 genomförda föreläsningar i bagaget.

Han har skrivit åtta böcker, varav den första blev utsedd till Årets ledarskapsbok. Sedan 2002 har han skrivit närmare tjugo trend- och omvärldsrapporter som över 50 000 personer har lyssnat på genom åren.

2014 blev Göran Adlén Årets föreläsare och fick det prestigefulla Narrenpriset av Svenska Eventakademin. Han har flera gånger blivit nominerad till Årets talare och fått hedersomnämnande vid Stora Talarpriset tre år i rad.

“Med suveränt grepp om ord, bild och associationer botaniserar 2014 års Narrenpristagare lustfyllt i de trender och mekanismer som styr och omskapar vår tid och ger en bild av hur framtiden kan komma att se ut. Är en av Sveriges absolut populäraste och mest efterfrågade föreläsare, alltid påläst och passionerad, förnyar sig hela tiden och blandar humor, allvar och kunskap.”

— Narrenprisets motivering

Göran Adlén är noga med att inte bara bjuda på underhållning och ett skratt för stunden, utan även skapa konkreta resultat och förändring som verkligen består. Göran har ett smörgåsbord utav intressanta föreläsningar att välja på. Föreläsningarna skräddarsys så att de passar just din verksamhet. För Göran är det av stor vikt att publiken aldrig kan säga ”Det där sa han för tio år sedan också”, och han menar att världen förändras – därför uppdateras hans föreläsningar också. Ständigt.

Boka en föreläsning som ger insikt och förbereder er inför framtiden!

Göran Adlén kan även bokas som moderator; med sin stora scenvana och starka förmåga att lyfta deltagarna på scenen är han ett säkert kort när det kommer till att skapa god stämning och hålla den röda tråden.

Du ska anlita Göran Adlén när du/din verksamhet vill:

 • Få verktyget till att förändra sättet att tänka på.
 • Lyssna till en av Sveriges främsta framtidsanalytiker.
 • Höja motivationen och förbereda er inför framtiden.

Exempel på föreläsningar med Göran Adlén:

 • Säg ”Ja” till framtiden!
 • Framtidens marknadsföring och branding – mer än bara influencers och storytelling!
 • Kundservice och försäljning – hur ni möter framtidens kund.
 • Framtidens organisation – så förbereder ni er.
 • Trender och omvärldsspaning – framtiden är digilog!
 • Respekt, tillsammans, kärlek och en himla massa växter – Trendspanarens Happiness Report.
 • Framgångsbedrägeriet.

NYA FÖRELÄSNINGAR – HÖSTEN 2021

 • FRAMTIDSFÖRELÄSNINGEN: ARBETSPLATSEN EFTER PANDEMIN

Kommer allt bli som förr? Kommer vi verkligen efter snart två år med en pandemi som har förändrat vårt sätt att arbeta att återgå till det gamla? Det som många kallar det normala. Nej, är det korta svaret!

Den här föreläsningen ger svaren, tankarna och idéerna om ett nytt arbetsliv. Ett arbetsliv där vi mår bättre, presterar mer och framför allt lyckas få en bättre balans och mer arbetsglädje. Föreläsningen bygger på studier och erfarenheter där vi nu tar med oss det bästa från två världar. En digital värld och en fysisk värld. Och så blandar vi ihop allt precis som man gör med en Gin och Tonic. För det är väldigt få som älskar att dricka Gin bara och Tonic är det inte så många heller som dricker bart, men tillsammans blir det världens mest populära drink. Precis så ska vi göra, vi tar det bästa från två världar och så skapar vi arbetsplatsernas Gin och Tonic.

Syftet med den här föreläsningen är att få arbetsplatser där alla trivs lite mer, presterar lite mer och har helt enkelt lite roligare. Det är en underhållande, tänkvärd, men framför allt en föreläsning som ger många idéer till hur man ska skapa en ännu bättre arbetsplats. Den allra bästa.

”Arbetsplatsen efter pandemin” kan bokas både som föreläsning och som workshop där ni tillsammans med Göran Adlén skapar den framtida arbetsplatsen.

 • INSPIRATIONSFÖRELÄSNINGEN: VÅGA, ÄLSKA, SPRING ÄNNU MER

Det handlar om att våga tänka i nya banor, att släppa loss all kärlek och passion och inte minst sluta snacka utan göra istället. Det här en föreläsning som ska ge dig framtidshopp, energi, inspiration och arbetsglädje. Under pandemin har vi visat upp en otroligt kraft, en förmåga att skapa nytt och en stor kreativitet. Fortsätt med det. Det gäller att inte slappna och tro att allt blir som förr. Det blir det inte. Det gäller att tänka nytt och det gäller att göra det tillsammans. Att plocka det bästa från alla individer och verkligen bli ett dreamteam. Pandemin har ändrat mycket och kommer att ändra ännu mer. Missa inte den chansen och tänk att det var bättre förr, för det var det inte, det var bara förr.

Syftet med den här föreläsningen är att ge kraft, energi och lust att skapa förändring, trivsel, harmoni och att man skapar en roligare arbetsplats tillsammans. För att göra det måste man bryta dåliga vanor och ersätta med nya vanor. Göra på nytt sätt och framför allt se möjligheter och inte hot. När publiken lyssnat på den här föreläsningen ska alla efteråt skrika VÅGA,ÄLSKA, SPRING! Det kommer att behövas i framtiden.

”Våga, älska, spring ännu mer” kan bokas både som föreläsning och som workshop där ni tillsammans med Göran Adlén skapar den fantastiska organisationen.

Alternativa föreläsare 

Judith Wolst | Mats Lewan

Foto: Knut Koivisto

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mtgruppe/ExtraDomains/talkingminds.se/wp-content/themes/talking-minds/parts/speaker-content.php on line 116

Sök tillgänglighet

 • Date Format: YYYY dash MM dash DD

Vill du veta mer? Hör av dig, så diskuterar vi lösningar.