Fanny Widman

Fanny Widman har under många år jobbat med försäljning och började tidigt reflektera över hur hon togs på mindre allvar än sina manliga kollegor. Hon hamnade många gånger i situationer där kunder ofta ville lära känna henne mer än vad affären krävde och i vissa situationer, t.ex. under möten, kände hon sig även som ett kuttersmycke och att hon lika gärna kunde gå och hämta kaffe.

Detta gjorde henne frustrerad och hon började fundera på om detta händer kvinnor som per definition har lyckats. Och om det gör det, hur tacklar de i sådana fall det? Fanny bestämde sig för att göra något konkret utav en utmaning som många kvinnor möter idag och startade podden Fannys Förebilder där hon intervjuar framgångsrika kvinnor som svarar på hennes frågor.

Idag har Fanny Widman intervjuat ett stort antal kvinnor, allt ifrån entreprenörer till Ebba Busch Thor, Amelia Adamo, Hélène Barnekow, Anna Kindberg Batra, Gudrun Schyman och många fler. Alla kvinnor hon intervjuar vittnar om samma känsla som Fanny själv känt, och sedan hon startade podden är det även många lyssnare som hört av sig till henne och vittnar om samma sak. Därför har hon nu utvidgat sin plattform till att vara ute och föreläsa om vad hon lärt sig genom de intervjuer hon gjort.

Du ska anlita Fanny Widman om du/din verksamhet vill:

  • Få en tydligare bild av skillnaden på hur vi bedömer män och kvinnor i ledande roller.
  • Förstå hur olika händelser i livet påverkar karriären på olika sätt för män och kvinnor .
  • Lära dig känna igen olika situationer som uppstår, hur vi kan tackla dem men också förekomma dem.

En del i att skapa jämställdhet tror jag är att prata om alla de där situationer som uppstår som en konsekvens av de strukturer vi fortfarande har idag. Medvetenhet är nyckeln till att förändra” säger Fanny.

Förslag på föreläsning med Fanny:

Från medvetenhet till action! En föreläsning som ger deltagarna ökad förståelse för hur vi bedömer kvinnor kontra män och hur olika händelser i livet påverkar karriären på olika sätt för män och kvinnor. Vi lär oss att känna igen situationer som uppstår och hur vi kan tackla dem, och större kunskap kring varför olika situationer sker och vad vi kan göra i  framtiden för att undvika dem.

Sagt om Fanny Widman:

”Jag brukar ofta fråga mig;  “Vad är skillnaden som gör skillnaden?” I vårt fall var Fannys föreläsning skillnaden eftersom hon med rak arm kunde peka på konkreta skillnader mellan män och kvinnor i yrkeslivet. Skillnader det inte gick att blunda för. Fanny lyckades även med sin föreläsning beröra och skapa diskussion. Med en tydlig och trygg retorisk förmåga skapade Fanny medvetenhet och insikt, vilket gjorde att många vågade öppna upp sig och berätta om egna erfarenheter och tankar. Vi är mansdominerad arbetsplats och att flera av våra medarbetare röstade fram Fannys föreläsning som det bästa inslaget på hela vår kickoff, det ser jag som ett gott betyg.”

Sarah Wirsén, HR Manager Animech AB

”Fannys medverkan vid vårt kvinnliga nätverk på ICA var väldigt inspirerande och tankeväckande. Med sina erfarenheter, kompetens och sin härliga energi gav hon oss värdefulla perspektiv som ledde till ett extra givande nätverkande. Fannys sätt att direkt och utan omsvep sätta ord på utmaningar och möjligheter för kvinnor i arbetslivet borde många få ta del av”

– Eva Östh, Chef HR Business Partner Team på ICA Sverige AB

Fanny Widman är sig själv. Henne kan ni absolut inte anlita. Ta någon som anpassar sig istället. Annars riskerar vi en samhällsevolution. Och risken är att den kommer att börja på Ert företag.

– Anette Karls Fors – Utbildningsråd, Skolverket & Styrelseledamot Q80-nätverket

Alternativa föreläsare

Emma Knyckare


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mtgruppe/ExtraDomains/talkingminds.se/wp-content/themes/talking-minds/parts/speaker-content.php on line 116

Sök tillgänglighet

ÅÅÅÅ streck MM streck DD

Vill du veta mer? Hör av dig, så diskuterar vi lösningar.