Livvakten Carl

Livvakten Carl – Föreläsare, utbildare och inspiratör. 

Carl hade en blomstrande idrottskarriär framför sig. Men ledgångsreumatism satte stopp för drömmen och han valde i stället att utbilda sig till livvakt utomlands. Under 10 år skyddade han politiker, kungligheter, diplomater, artister och näringslivstoppar över hela världen. När han till slut valde att flytta hem till Sverige för att leva ett lugnare liv blev han utsatt för en brutal attack där han sköts och fick syra kastad över ansiktet.

Trots de allvarliga skadorna lyckades Carl återhämta sig och har återupptagit sitt liv, men attacken förändrade han sätt att se på livet. Han har fått lära sig att vända negativa upplevelser till drivkrafter och nu använder han sina erfarenheter för att hjälpa andra. Efter attacken har Carl arbetat med skyddade boenden, kvinnojourer och som rådgivare inom säkerhetsfrågor för företag och organisationer.

Förmågan att övervinna sina motgångar och vrida på perspektiv har gett honom styrka i de mest utmanande situationerna. Genom sin berättelse visar han att det alltid är möjligt att hitta en väg framåt. Hans historia har gjort honom till en av de mest bokade inspirationsföreläsarna just nu. Han är, tillsammans med Theodor Lundgren, författare till boken Livvakten Carl – Kampen mot mig själv.

Att omvandla utmaningar till möjligheter

I den här föreläsningen får du följa Livvakten Carls livshistoria och höra om hur han lyckades övervinna sina utmaningar och skapa möjligheter. Genom att utmana rådande normer och förändra perspektivet har Carl blivit en mästare på att göra tvärtom och använda det som bränsle för sin personliga utveckling och framgång. Den här föreläsningen ger en boost med inspiration, motivation och tankar om att möta livets utmaningar och kunna se möjligheterna. Föreläsningen är ca 50 min.

Möta utmaningar med motståndskraft
Carl delar med sig av sina erfarenheter och utmaningar från tiden som livvakt och hur han har utvecklat sin motståndskraft. Han betonar vikten av att acceptera och omfamna livets tuffaste prövningar och att aldrig ge upp. Genom personliga berättelser och med konkreta exempel lär hans ut strategier för att övervinna motgångarna.

Att göra tvärtom
Carl berättar hur han använder tvärtomtänkande för att omvandla hinder till möjligheter. Han delar med sig av strategier och verktyg som kan hjälpa till att förändra perspektivet, tänka kreativt och gå i motsatt riktning. Genom att byta synsätt kommer du att kunna omvandla utmaningarna till möjligheter.

Alternativa föreläsare

Lasse Gustavson | Mikaela Lauren

Sök tillgänglighet

ÅÅÅÅ streck MM streck DD

Vill du veta mer? Hör av dig, så diskuterar vi lösningar.