Negin Azimi

23-åriga Negin Azimi är egenföretagare, tidigare styrelseledamot på SOS-Barnbyar och arrangören av TEDxYouth Stockholm. Hon är av tidningen Veckans Affärer utnämnd som en av 20 unga stjärnskott i världen att hålla ögonen på. Negin har även studerat kommunikation på universitet och är även aktuell med boken ”Kämpa smart & dröm stort: mina 9 tips som tar dig dit du vill”. I sin mycket uppskattade föreläsning berättar Negin hur hon gick från att inte känna sig inkluderad i samhället till att bli utnämnd till Sveriges ungdomsentreprenör och bli betraktad som en supertalang av näringslivet.

Negin jobbar även sedan juni 2021 som PR- och kommunikationskonsult på den världsledande och globala kommunikationsbyån Burson Cohn & Wolfe (BCW Stockholm), med kunder som bland annat Amazon Sverige, Tre, Trygg Hansa, Tiktok, med flera.

Föreläsningen rör följande ämnen:
Inspiration, Attityd & Värderingar, Entreprenörskap, Ungdomar, Integration, Mångfald, Personlig utveckling, Samhälle.

Många ungdomar i dag känner ett utanförskap. Speciellt ungdomar som växer upp i miljonprogram. Hur går man från att känna sig borträknad och bortglömd, till att känna sig betydelsefull och behövd? Hur kan näringslivet och samhället bli bättre på att ta tillvara på dessa ungdomars kompetenser? I Negin Azimis inspirerande föreläsning utgår hon ifrån sina egna erfarenheter. Som 14-åring bestämde hon sig för att förändra sitt liv och sedan dess har ingenting varit sig likt.

Trots Negins ringa ålder har hon redan hunnit med att samla på sig en rad meriter. Organisationen Företagarna har rankat Negin som en av Sveriges mest lovande unga företagare. Negin Azimi har även hamnat på en topplacering på Resumés lista Näringslivets 150 Superkommunikatörer. Hon hamnade på plats 14 av 150 och avgörande för placeringen på listan är att kommunikationsinsatsen ska ha bidragit till en positiv förändring i samhället och för andra människor.

Negin har även blivit utsedd till Årets uppstickare av tidningen Shortcut samt Årets supertalang av Veckans affärer. Negin Azimi har även utsetts till Sveriges ungdomsentreprenör och mottagit priset av Prins Carl Philip och Prinsessan Sofia.

När Regeringskansliet och Utrikesdepartementet skulle diskutera global migration och utveckling med FN’s generalsekreterare Ban Ki Moon var hon den yngsta representanten på plats. Negin har tidigare även varit ambassadör för Robert F. Kennedy Center For Justice And Human Rights samt stiftelsen Fryshuset. Hon har talat inför medlemmar ur Kungafamiljen, Riksdagen och på Svenskt Näringslivs årsstämma. Negin har haft uppdragsgivare som Raul Wallenberg Academy, Teknikföretagen, Atea, Unicef samt skolor som Södra Latins gymnasium och Kungsholmens gymnasium.

Negin Azimis inspirationsföreläsning passar perfekt för näringslivet då Negin brinner för att öka dialogen mellan ungdomar och företag. Men även utmärkt som inspiration till ungdomar. Innehållet anpassas utifrån målgrupp.

Sagt om Negin Azimi:

”Med en stark inre kompass och kompromisslös vilja kan man nå långt. Lägger man därtill lite klädsam ödmjukhet kan man nå nästan hur långt som helst – se bara på Negin Azimi”.
– Jens Spendrup, Ordförande Svenskt Näringsliv

”Negin lyckas väldigt väl med att blanda inspiration och humor på ett sätt som gör att hon fångar publikens uppmärksamhet redan från början. Hon är inte heller rädd för att bjuda på sig själv!
-Andrea Cartriers Lagnefors, Kungsholmens gymnasium elevkår

Förslag på föreläsningar med Negin:

  • Den nya generation – hur kan samhället bli bättre på att ta tillvara ungdomars kompetenser?
  • Från utanförskap till supertalang – att våga misslyckas och lyckas
  • Mångfald och integration
  • Hur lyckas man uppnå sina drömmar och ”det omöjliga?” – inspiration för alla åldrar
  • Vikten av att bryta normer

Alternativa föreläsare

Navid Modiri

Foto: August Dellert


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mtgruppe/ExtraDomains/talkingminds.se/wp-content/themes/talking-minds/parts/speaker-content.php on line 116

Sök tillgänglighet

ÅÅÅÅ streck MM streck DD

Vill du veta mer? Hör av dig, så diskuterar vi lösningar.