Nemo Hedén

Nemo Heden

Sök tillgänglighet

Vill du veta mer?

Kontakta oss

Föreläsare

Nemo Hedén bjuder in åhörarna till en personlig och djupt berörande berättelse om sitt liv. Den tar avstamp i en tuff barndom, snirklar sig fram genom en stökig tonår med mycket sex och alkohol och eskalerar när han som ung vuxen får smaka på kändislivet och därefter också ett förödande drogmissbruk. Tack och lov slutar den lyckligt och hoppingivande med en Nemo som idag är nykter och äntligen har hittat lycka och ro inom sig, istället för att ständigt söka bekräftelse från omgivningen.

Nemo blev känd genom den populära dokusåpan Kungarna av Tylösand. Det nya livet som tv-kändis visade sig vara ganska farligt för en som sedan barnsben haft ett stort hål av bristande kärlek och bekräftelse att försöka fylla. För hålet tycktes bottenlöst. Hur mycket han än öste i så fortsatte det vara lika tomt, och Nemo mådde bara ännu sämre trots all uppmärksamhet han nu fick. Alkohol, sex, bekräftelse till varje pris, och därefter droger har varit hans enda vägar att till att hitta kickar som kan lyfta, eller åtminstone döva, honom. Men när han kort efter dokusåpan blev föremål för ett stort mediadrev, parallellt med ett ökat missbruk, så kände Nemo att livet rasade samman helt och hållet. Det var dags att bryta upp och starta om. Livet 2.0 var den nya vägen att välja istället. Och så blev det!

Idag driver Nemo den mycket populära podden ”Nemo möter en vän”, samtidigt som han alltmer är ute och föreläser och delar med sig av sin viktiga historia.

Nemo Hedén brinner för att prata inför ungdomar och föreläser inom områdena:

  • Sociala medier vs. verkligheten
  • Jakten på bekräftelse
  • Kändisskap och tomheten när strålkastarna slocknar
  • Alkohol- och drogmissbruk
  • Självkänsla och egenvärde – att ge sig själv en ärlig chans

Alternativa föreläsare
Viktor Frisk | Hampus Nessvold|  Nassim Al Fakir