Clara Henry

Clara Henry är en ung programledare, komiker, författare, vloggare och föreläsare från Göteborg.

Clara Henry är den 28-åriga programledaren, komikern, författaren, bloggaren, vloggaren och föreläsaren från Göteborg som länge var av Nordens allra största Youtubers med över 450 000 prenumeranter på sin kanal. Hon var programledare för Melodifestivalen 2017, för vilket hon blev nominerad till årets kvinnliga programledare i TV-priset Kristallen samma år. Clara är en van radiopratare i P3 och vann Årets Vloggkanal på Guldtuben-galan både 2014 och 2015. Under sommaren 2015 var hon även värd i Sommar i P1. Därefter har hon hunnit med att programleda Guldtuben 2017 och Världens Barn-galan 2019. Dessutom har hon spelat huvudrollen Ellen i två säsonger av den populära humorserien ”Sjukt Oklart” och tävlat som finalist i Robinson 2020 där hon kammade hem en andraplats.

Clara är känd för sina skarpa observationer, sin klockrena timing och för att hon alltid står upp för sina åsikter. Med sin smittande energi och sina starka åsikter har hon tagit Sverige med storm, både på sociala medier och i radio och TV. Hennes föreläsningar inspirerar unga som äldre att våga prata om tabubelagda ämnen. Hon talar även om bl.a. sociala medier, PR, samt hur man överlever de tuffa tonåren.

Med egna ord beskriver sig Clara som ”Göteborgare, halvbritt, kattälskare, författare, gammal YouTuber, yvig programledare, dialektal radiopratare, självutnämnd mensexpert som brukar låtsas att jag är rolig”.

Clara Henry har skrivit boken Ja jag har mens, hurså?, och efter författardebuten föreläser hon om sina specialämnen mens, feminism och Youtube, med betoning på att få bort tabun kring att prata om mens öppet. I sin senaste bok Mot framtiden: en simpel guide till att krossa patriarkatet skriver Clara om vad feminism är och varför det är vägen mot jämställdhet.

Hösten 2017 testade Clara Henry standup för första gången och tillsammans med Cissi Wallin startade hon PK-Klubben på Södra Teatern i Stockholm. Hon medverkade även i stand up-showen ”Julbonanza på Scalateatern”.

Clara kan skräddarsy sina upplägg utifrån era behov och önskemål. Förslag på föreläsning:

DET ÄR ALDRIG FÖR SENT ATT GE UPP
”Kasta dig ut!”, ”Gå utanför din comfort zone!” och ”Våga gå mot strömmen!” Känns slagorden bekanta? Clara Henry tycker om att göra motsatsen. Varför ska man utsätta sig för jobbiga situationer och potentiella misslyckanden, när man kan undvika dem till varje pris? ”Det är aldrig för sent att ge upp” är en humoristisk föreläsning om vikten av att lära sig misslyckas. Om hjärnan, viljan och inte minst motviljan – och om hur Clara, som hatar utmaningar, lyckades springa ett lopp på nio mil.

Clara Henry kan bokas som :

  • Föreläsare
  • Konferencier
  • Moderator

Alternativa föreläsare

Daniel Paris | Emma Knyckare

Fotograf: Morgan Norman

Argentur: Kahlo

Foto: Kitty Lingmerth

Sök tillgänglighet

Clara Henry

  • ÅÅÅÅ streck MM streck DD

Vill du veta mer? Hör av dig, så diskuterar vi lösningar.