Soledad Piñero Misa

Soledad Piñero Misa är en otroligt kunnig, skarp och en charmerande moderator, föreläsare och utbildare. Hon har arbetat med tongivande aktörer inom alla samhällets sektorer och har en unik erfarenhet av såväl den politiska sfären och näringslivet som de ideella och offentliga sektorerna.
 
Soledad är känd för att vara inspirerande och för att alltid bemöta olika sorters grupper på ett personligt och professionellt vis. Hon går in i varje uppdrag med 100 % hjärta och engagemang och är otroligt uppskattad för sina insatser.
Hon driver nu transformationsbyrån Part of More, och har en bakgrund som Social Mission Manager för Ben & Jerry´s, grundare och VD för det banbrytande och prisbelönta Sociala företaget Retoy, ordförande för Röda Korsets Flyktingcenter, Generalsekreteraren för LSU (Landsrådet för Sveriges Ungdomsorganisationer), konsult för Enact Sustainable Strategis, Kanslichef för Ungdom Mot Rasism och handläggare för Ungdomarnas Demokratikommission.
 
Soledad har processlett tvärsektoriella samarbeten för Sida, Unilever, UNHCR bland många andra.

Moderator och processledare

Att lotsa ett auditorium mellan inslag och talare på ett säkert, underhållande och professionellt sätt är ofta det som avgör vilket helhetsintryck deltagarna bär med sig. Soledad Piñero Misa skräddarsyr alltid evenemanget efter uppdragsgivarens talarna och deltagarnas behov. Hon använder sig ofta av inkluderande metoder som gör att olika intressenter kan förenas och hon är auktoriserad processledare bland annat i Open Space och i Future Search.
 
Hon har erfarenhet av att moderera och processleda svenska och internationella evenemang med såväl statschefer, ungdomar, grässrotsrörelser, myndighetschefer och företagsledare och har en omvittnad vana av att hantera ett brett spektrum av frågor som mänskliga rättigheter, hållbar affärsutveckling och framtidens arbetsmarknad.
 
Soledad Piñero Misa arbetar med specifika verktyg där mycket engagemang läggs på förberedelser för att uppdraget ska bli så framgångsrikt som möjligt på plats. Fokus läggs på den röda tråden och på att talare och publik samverkar optimalt.

Föreläsare och utbildare

Soledads föreläsningar och utbildningar lämnar ingen oberörd. Hon har en gedigen erfarenhet av ledarskap, mänskliga rättigheter, samarbeten och entreprenörskap, som hon lyckas kombinera med en unik förmåga att dela med sig av sin kunskap på ett pedagogiskt och inspirerande sätt. Hennes föreläsningar är fyllda av berättelser kring hur vi kan agera för att leka oss till en bättre värld – tillsammans.
När hon processleder ledarskaps- och mångfaldsutbildningar varvas framgångsrika metoder såsom värderingsövningar, rollspel och interaktiva övningar, med teori och forskningsresultat.

Här följer några exempel på Soledads mest efterfrågade utbildningar och föreläsningar:

 • Neurovetenskap, samhörighet och mångfald

  En inspirerande utbildning om hur du tillämpar fakta från neurovetenskap för att leda dig själv och andra på ett glädjefyllt sätt. Föreläsningen är fylld med konkreta verktyg som skapar samhörighet och en mångfald av inkluderande möjligheter.

 • Lekfulla sätt att samskapa social innovation

  En underhållande föreläsning med inspirerande exempel på värdeskapande social innovation. Soledad delar praktiska erfarenheter och strategier för hur visioner om social hållbarhet omsätts till gräsrotsnärande satsningar.

 • Glädjen i att leda för alla
  En engagerande och praktisk inlärningsresa med Soledad Piñero Misa och Hélène Barnekow.

  I ”Glädjen i att leda för alla” ges du möjlighet att:
  – Utforska kopplingen mellan neurovetenskap och inkluderande organisationsvetenskap.
  – Öka medvetenheten om hur du kan leda på ett effektivt sätt som öppnar upp begränsande strukturer.
  – Träna på ledarskapsverktyg som gör att du kan expandera tillsammans med kollegor genom inkluderande vanor.
  Läs mer om ”Glädjen i att leda för alla” här!


Bland Soledads tidigare uppdragsgivare återfinns bl.a. Regeringskansliet, Unilever, Botkyrka kommun, UNICEF, Skandia, UNHCR, RFSL, SKR, Oslo World, Fairtrade, McDonalds, Sida och Swedbank.

Alternativa föreläsare

Mina DennertAzita Shariati | Lars Einar Engström


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mtgruppe/ExtraDomains/talkingminds.se/wp-content/themes/talking-minds/parts/speaker-content.php on line 116

Sök tillgänglighet

ÅÅÅÅ streck MM streck DD

Vill du veta mer? Hör av dig, så diskuterar vi lösningar.