Amelia Adamo

Boka Amelia Adamo för en inspirerande föreläsning om entreprenörskap, de nya äldre, att 70 är det nya 50, kommunikation, inspiration, målgruppskunskap och ledarskap!

Amelia Adamo är en av Sveriges mest välkända journalister och en oerhört framgångsrik publicist. Hon har med stor framgång startat flera magasin inom Bonnierkoncernen; de omåttligt populära Amelia, Tara och M-magasin.

1974 blev Amelia fil kand. journalist och året därpå började hon rapportera för Svensk Damtidning. Därefter fortsatte hon som bland annat reporter på Husmodern, redaktionschef och chefredaktör på VeckoRevyn och featurechef på Aftonbladet. Hennes största framgång hade sin begynnelse 1995, då hon startade det Bonnierägda magasinet Amelia, vilket hon var namne för. Samma år blev hon publicistisk chef och vice VD för Bonniers Veckotidningar. År 2002 blev hon utsedd till gästprofessor vid JMG i Göteborg.

Därefter har Amelia startat tidningarna Tara och M-magasin, varav den senare är ett mycket populärt magasin inom målgruppen 50+. Hon syns ofta i den offentliga debatten, där hon inte räds att ta ställning i många olika frågor.

För sitt arbete har Amelia Adamo belönats med ett flertal priser, så som Stora journalistpriset, och hon är tveklöst en av landets mest namnkunniga och framgångsrika personer inom den publicistiska världen. Hon har sommarpratat i P1 vid fyra tillfällen: 1986, 1987, 2008 och 2021.

I sina uppskattade föreläsningar talar Amelia om entreprenörskap, de nya äldre och att 70 är det nya 50, kommunikation, inspiration, målgruppskunskap och ledarskap. Hon delar med sig av sina erfarenheter och sin händelserika livsberättelse, och inspirerar oss att våga mer, utmana vår kreativitet, och att inte låta förutfattade meningar om åldrande begränsa oss.

Från en föreläsning med Amelia Adamo får ni med er mental goodiebag full av inspiration och nya insikter. Hon bjuder på en underhållande såväl som tankeväckande stund, med både humor och värdefull kunskap. Genom sitt arbete och målmedvetna ledarskap har hon skördat storslagna framgångar och skapat kreativa arbetsplatser med högt i tak och stora vinster.

Amelia brinner för budskapet ”70 år det nya 50”, och är en oerhört uppskattad föreläsare och inspiratör för den äldre publiken. Hon talar om varför det inte alls är så illa att åldras som fördomarna och media ofta säger, och att det är stor skillnad att vara 70 år idag jämfört med för 20 och 30 år sedan.

Exempel på rubriker med Amelia Adamo:

  • De nya aktiva äldre – 70 år det nya 50 – silver i håret, guld i plånboken, rost i knäna
  • Entreprenörskap – ”grit”, unikitet, kreativitet och rationalitet
  • Att göra misstag är nödvändigt för framgång
  • Ledarskap och kommunikation
  • Inspiration och energi

Alternativa talare

Azita Shariati Pingis Berg-Hadenius


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mtgruppe/ExtraDomains/talkingminds.se/wp-content/themes/talking-minds/parts/speaker-content.php on line 116

Sök tillgänglighet

  • ÅÅÅÅ streck MM streck DD

Vill du veta mer? Hör av dig, så diskuterar vi lösningar.