Ångestpodden

Ida Höckerstrand och Sofie Hallberg har tillsammans sedan 2015 producerat och drivit Ångestpodden, en podd om ångest och psykisk hälsa.

Med sina tiotusentals lyssnare i veckan är Ångestpodden den största i sitt slag.

Ida och Sofie har egna erfarenheter av ångest och psykisk ohälsa och i Ångestpodden pratar dom öppet och ärligt om sina erfarenheter, tillsammans med inbjudna gäster som sprider forskning och kunskap om psykisk ohälsa men också redskap för hur man bättre kan hantera sin ångest och få en hållbar psykisk hälsa.

Ida och Sofie är mycket engagerade i att sprida kunskap och bryta stigmat kring ämnet. År 2022 lanserade dom kampanjen treminuter.se, som syftar till att skapa opinion och förbättra elevhälsan. Kampanjen fick mycket stort genomslag och under våren 2023 fick dom visa upp sin kampanj i riksdagen inför riksdagens politiker och lämna över en namninsamling med 21.000 namnunderskrifter till statsministern.

Duon har blivit tilldelade flera nomineringar och priser:

Näringslivets 150 superkommunikatörer – 2016
Begriplighetspriset – 2017
Stora influencerpriset – 2017
Årets unga entreprenörer – 2017
Årets mäktigaste unga – 2018
Guldpodden – 2021
Fördomspriset – 2022

Ida och Sofie föreläser om att vara ung vuxen i Sveriges hårda sociala klimat och om samtiden vi lever i idag. Bidrar den till ökad psykisk ohälsa? Vad är psykisk ohälsa, egentligen? Genom egna erfarenheter berättar Ida och Sofie hur det är att plötsligt drabbas av psykisk ohälsa, men också om hur det är att stå bredvid som anhörig eller vän. I humorns tecken berättar de om vad som borde göras för att få fler att våga prata om psykisk ohälsa. Varför känns det så enkelt att berätta för sina vänner eller kollegor att man sitter inne med århundradets förkylning, men så svårt att berätta att man mår dåligt i själen?
Föreläsningarna passar för både unga och vuxna. Ida och Sofie föreläser för såväl gymnasieelever, föräldrar och företag som för personer som på olika sätt arbetar med och för ungdomar, såsom kuratorer, poliser, fältgrupper, politiker, SKR m.fl. Självklart finns det också tid för frågestund efter föreläsningen!

Duon har även gjort flera uppskattade livepoddar och kan även anlitas att moderera.

Anledningar att boka:

  • Ökad kunskap kring psykisk ohälsa
  • Större förståelse för varför så många mår dåligt idag och vad vi kan göra åt det.
  • Hög igenkänning oavsett vilken erfarenhet av psykisk ohälsa man själv har.

Vid bokning garanteras:

  • Inspiration
  • Kunskap
  • Igenkänning

Alternativa talare

Andreas Jonsson | Sanna Bråding


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mtgruppe/ExtraDomains/talkingminds.se/wp-content/themes/talking-minds/parts/speaker-content.php on line 116

Sök tillgänglighet

ÅÅÅÅ streck MM streck DD

Vill du veta mer? Hör av dig, så diskuterar vi lösningar.