Katarina Blom

Katarina Blom är lyckopsykologen som rensar i röran bland lyckolöften och kalla fakta. Hon tar upp frågor som hur det kommer sig att hjärnan fungerar som ett kardborreband för oro och negativitet och vad vi kan göra för att öka vårt välbefinnande – på riktigt. På ett underhållande och interaktivt sätt avlivar hon myter och rykten om vad som gör oss lyckliga, och visar vad vetenskap och forskning har att säga om mänskligt välbefinnande. Genom konkreta övningar får deltagarna prova på att ta makten över sitt eget välmående. Föreläsningarna innehåller även principer för beteendeförändring och knep för att lättare skapa förändring i vardagen.

Katarina har fått stort genombrott i media och anses vara Sveriges första lyckopsykolog, och gästar ofta olika morgonsoffor där hon berättar om hur hjärnan fungerar i jakten på det lyckliga livet. Hon är en mycket populär föreläsare och anlitas flitigt av organisationer (t.ex. SVT, UR, KPMG, Karolinska Institutet) som vill uppnå ökad glädje, produktivitet och trivsel på jobbet. Hon var även nominerad till prestigefyllda ”Årets talare” både 2016 och 2019.

Katarina Blom är författare till böckerna Lycka på fullt allvar – en introduktion till positiv psykologi och Tillsammans-effekten: hur relationer stärker vår hälsa, lycka och motståndskraft, och har även startat upp ett nätverk av psykologer som sprider psykologi och gör den enkel att använda. Tillsammans med sina kollegor har hon skrivit boken Ensam eller stark, som handlar om teamutveckling och samarbete.

Gör som en halv miljon andra och kika på ett smakprov från en föreläsning med Katarina Blom!

Vi lever i tider av förändring. Att navigera detta med hälsa och välbefinnande i sikte är relevant för alla organisationer. Genom forskningsbaserade interaktiva övningar och verktyg för beteendeförändring visar Katarina vägen till ett hållbart arbetsliv.

Katarina skräddarsyr sina föreläsningar utefter era önskemål och behov.

Exempel på föreläsningar med Katarina Blom

Lycka på fullt allvar – vad är egentligen det? Här avlivar Katarina myter om lycka och visar istället på vad vetenskapen har att lära oss om välbefinnande. Vad är det vi kan påverka – och vad är det vi inte kan påverka? Varför handlar det inte om att bara tänka positivt? Och vilken faktor är egentligen viktigast för välbefinnandet? I denna föreläsning lär vis oss hur vi stärker oss själva och andra.

Välbefinnande via värderingar och vetenskap – Visste du att 45% av allt vi gör varje dag sker på ren rutin? Vilka rutiner och vanor är det som har störst effekt på vårt välmående? Hur kan organisationens värdeord bli en integrerad del av arbetet med att skapa ett hållbart arbetsliv? I denna föreläsning tas organisationens värderingar ner från väggen och in i vardagen – vilka principer är det som guidar en värdebaserad beteendeförändring, både idag och på lång sikt?

Ett hållbart arbetsliv – i tider av förändring. Vilka är de vanliga fällor som en stressad organisation kan hamna i? Hur påverkas hjärnan och vårt agerande av stress respektive av trygghet? Och vad är det vi konkret behöver göra för att stärka varandra i syfte att gemensamt navigera tider av förändring? Följ med när Sveriges lyckopsykolog guidar genom stress och mot ökad hållbarhet och välbefinnande på arbetsplatsen genom forskning och interaktiva övningar.

Alternativa föreläsare

Lisa Clefberg | Anna Tebelius Bodin


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mtgruppe/ExtraDomains/talkingminds.se/wp-content/themes/talking-minds/parts/speaker-content.php on line 116

Sök tillgänglighet

ÅÅÅÅ streck MM streck DD

Vill du veta mer? Hör av dig, så diskuterar vi lösningar.