Johanna Nordström

Johanna Nordström är en av vår tids hetaste humorprofiler; med ett av Sveriges största kvinnliga humorkonton på Instagram gör hon succé med sina sketcher.

Johanna har trots sin unga ålder en stor erfarenhet av radio, att stå både på scen och framför kameran samt manusskrivande. 2015 testade hon stand-up för första gången och några år senare reste folk från alla delar av Sverige till Stockholm för att se hennes shower.

Johanna Nordström fick tidigt mycket uppmärksamhet för sitt Twitterkonto, framför allt hos en mindre publik, och 2015 rankades hon som svenska Twitters sjätte mest inflytelserika av Twittercensus. Strax efter värvades hon av Aftonbladets viralsatsning ”Lajkat” och ett år senare gick hon till Nyheter24 som Social Media Manager. Samtidigt frilansade hon på deltid och gjorde bland annat en radioserie i P3. Efter ett år på Nyheter24 lämnade hon och gick till Bonnier magasintitlas nya videoredaktion. Uppdraget där var att skapa videos till de olika tidningarna som blev virala. Men istället för att bara skriva manus, skådespelade hon själv, tillsammans med bland annat Torbjörn Skorup. Det blev succé och ett år senare nominerades ett av klippen, ”En vanlig dag på Postnord” till Guldtuben för ”Årets filmklipp. På Guldtuben 2018 fick hon totalt fyra nomineringar, bland annat Årets humor och Årets instagram.

Hösten 2018 sa Johanna Nordström upp sig från Bonnier för att på heltid arbeta med humor, stand-up och olika uppdrag i media. Sedan dess har hon medverkat i flera olika TV-program och serier så som En helt vanlig dag, Parlamentet, Bäst i test, Trevlig helg, Masked Singer Sverige, och Snälla Kriminella. 

Samtal som du kan boka Johanna Nordström för:

Hur lyckas du med sociala medier?
På två år lyckades Johanna nå 50.000 följare på Twitter, idag över 180.000. Därefter började hon bygga sitt konto på Instagram istället. På ett år hade hon 120.000 följare, nu över 342.000. Johanna berättar om taktiken och hur man ska gå tillväga för att bygga sociala medier från scratch utan att vara känd sedan tidigare.

Hur når vi ut politisk till unga?
Johanna har tillsammans med Irena Pozar drivit Politikpodden 800k. En podd till för unga kvinnor mellan 18-30. Där pratar de på ett lättsamt och humoristiskt sätt om vad de olika partierna vill, vad de egentligen menar och varför ingen politiker kan säga ja eller nej. Johanna har under hela sin uppväxt känt att hon inte förstått politiken, eftersom politiker och vuxna inte pratar till unga. Vad gör politikerna för fel när de inte når unga? Och hur når man unga bäst? Fråga Johanna!

Foto: Robert Eldrim


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mtgruppe/ExtraDomains/talkingminds.se/wp-content/themes/talking-minds/parts/speaker-content.php on line 116

Sök tillgänglighet

ÅÅÅÅ streck MM streck DD

Vill du veta mer? Hör av dig, så diskuterar vi lösningar.