Johan Bergstad

Johan Bergstad är psykolog, föreläsare och författare till boken ”Hjärnfokus”. Han är en av Sveriges främsta experter på fokus och visar med vass pedagogik hur vi kan ha balans i tillvaron och prestera på toppnivå – mitt bland alla distraktioner. Med enkla tips och trix grundade i den senaste forskningen får åhörarna verktyg för lugn, fokus, kreativitet, effektivitet och arbetsglädje.

Johan avlivar myten om multitasking, lär oss hur mentalt frånvarande vi faktiskt är och visar konkret hur fokus och arbetsglädje kan stärkas. Deltagarna får med sig enkla och effektiva verktyg som kan tillämpas direkt i den egna vardagen.

Johan Bergstad har föreläst både i Sverige och internationellt för chefer och medarbetare inom områden som Work-life balance, fokus, arbetsglädje, stress, ledarskap och kommunikation. Hans senaste bok, ”Hjärnfokus – Så blir du lugn, kreativ och fokuserad” (Forum, 2019), har bl.a. uppmärksammats i TV4’s Nyhetsmorgon, Svenska Dagbladet, Sveriges Radio, Tidningen Chef, Framgångspodden, och i flera andra medier.

Genom sitt arbete som psykolog har Johan Bergstad lång erfarenhet av att jobba med större och mindre företag och organisationer, både inom privat och offentlig sektor. Johan är lättsam, tydlig, inspirerande och pedagogisk. Han bidrar till hållbara organisationer, hållbart ledarskap och medarbetare som trivs på jobbet.

Anlita Johan Bergstad om ni vill:

 • Fokusera mitt i en intensiv vardag
 • Optimera prestationerna
 • Snabbladda det inre batteriet
 • Få Work-Life Balance
 • Hantera stress och distraktioner
 • Kommunicera ärligt och empatiskt
 • Få mer arbetsglädje

Förslag på föreläsningar med Johan Bergstad

 • Din fokuserade hjärna på jobbet
  En fartfylld mix av storytelling, hjärnforskning och konkreta verktyg för att stärka ert fokus, vässa prestationerna och maximera arbetsglädjen.
 • Sju strategier för Work-Life Balance
  En föreläsning som hjälper er organisation att uppnå bättre balans mellan arbete och livet i övrigt. Strategierna kan tillämpas direkt i den egna vardagen.
 • Konsten att kommunicera ärligt och empatiskt – Fyra enkla steg
  Pratar ni med varandra och era kunder på sätt som ger kontakt och så att alla får det de behöver? Eller halkar ni ibland in i generaliseringar, krav och måsten? En lättsam och viktig föreläsning om konsten att nå fram.
 • Det föränderliga arbetslivet – Så hanterar ni nästa stora utmaning
  Under den här föreläsningen får alla med sig verktyg för att stärka sin förändringskompetens – och stå redo att möta kommande förändringar.
 • Led som du lär – Därför lär sig tusentals chefer empati och fokus
  För att kunna leda andra måste man kunna leda sig själv. Aktuell forskning visar att kvalitéer som förmågan att vara närvarande och empatisk är avgörande för ett framgångsrikt ledarskap. Den här föreläsningen ger er verktygen ni behöver.
 • Arbetsglädje – Konsten att ha kul på jobbet Vi människor är designade för att överleva på savannen, inte för att ha roligt mitt i dagens stressiga samhälle. Genom att förstå vår hjärna och använda några enkla strategier kan vi stärka hjärnans kretsar för fokus och arbetsglädje.

Andra teman utformas utifrån kundens behov och önskemål.

Sagt om Johan Bergstad

Bättre fokus är ett otroligt relevant ämne för oss som jobbar i en miljö med mycket input. Vi har fått med oss mycket bra verktyg och jag kan bara starkt ge tummen upp för Johan som föreläsare!
– Peter Berg, grundare Paloma in Sweden AB.

”Jag vill bara tacka för idag! Jag känner mig väldigt nöjd och fick också med mig från flera kollegor att de var mycket nöjda med din föreläsning.
– Fredrika Andersson, HR-chef, AB Svenska Bostäder

Jag kan bara varmt rekommendera Johan som föreläsare, det är väl investerad tid! Vi har fått jättebra verktyg för att fokusera bättre och ladda om batterierna på kort tid.”
– Göran Hoffman, IT-chef

Alternativa föreläsare

Mattias Ribbing | Katarina Blom

Sök tillgänglighet

ÅÅÅÅ streck MM streck DD

Vill du veta mer? Hör av dig, så diskuterar vi lösningar.