Anders Jansson

Anders Jansson är känd för det svenska folket för bl.a. sina populära karaktärer i humorprogrammet ”Hipp Hipp”. Där gjorde han bland annat de omtyckta figurerna Tiffany Persson, utrikeskorren Morgan Pålsson och Mike Higgins i ”Svenska för nybörjare”. Anders har också spelat det inte helt kompetenta kommunalrådet Lars-Göran Bengtsson i SVT-serien ”Starke Man” och wannabe-katoliken Jan Samuelsson bredvid Johan Glans i TV4:s ”Halvvägs Till Himlen”.

Anders startade sin komikerkarriär i sällskap med Johan Wester, som lundaspexare och de skrev flera nya spex och karnevaler. Duon bildade även, tillsammans med Claes Virdeborn, humorgruppen Vulkteatern 1996 och hade framgångar i Lund med flera föreställningar. Tillsammans med Johan Wester har Anders också gjort humorshowerna ”500” och ”Köp mjölk. Skriv bok”.

Han har även medverkat i flera radio och TV-sammanhang. År 2005 var Anders Jansson programvärd för Sommar i P1 och 2014 ledde han Melodifestivalen tillsammans med Nour El-Refai. I etern har han gjort flera bejublade besök i ”Morgonpasset i P3” och i podden ”Nördigt”. Han har varit programledare för Fotbollsgalan i TV4 två gånger,”Roliga Timmen” på SVT och ”Time Out” på TV4. 2016 gjorde han SVT-serien ”Tiffany Persson Arbetstränar”, stod på scen med Robert Gustafsson i Oscars-revyn och hördes med Johan Wester i den egenproducerade podcasten ”Nyfikat”. De senaste åren har Anders varit högaktuell bl.a. som sommarproffset Kroyf i ”Lingonligan” på TV3, ”Bäst i test” på SVT och i Viasat Fotbolls nya fotbollsmagasin ”Mellan Raderna”. Under 2019 och 2020 gjorde Anders dessutom ytterligare tre turnésvängar i Sverige med sin hyllade soloföreställning ”Radikal Optimist”.

Anders Jansson kan bokas som:

  • Komiker
  • Föreläsare
  • Konferencier

Exempel på föreläsning:

  • Min Hjärna är Dum i Huvudet! – En komisk föreläsning om vårt mest överskattade organ
    Anders Jansson gör en humoristisk djupdykning in i kroppens mest fantastiska organ – hjärnan. Så om du satt och småsov under biologilektionen i skolan så får du nu en ny chans att förstå varför vi skrattar rakt ut när någon trillar omkull, hur det kommer sig att vissa människor är rädda för ost och vad det är som gör att vi människor är så lätta att hjärntvätta. Som vanligt när Anders tar sig an ett ämne så gör han det med hög igenkänning och många skratt.
Agentur: Kahlo.
Fotograf: Morgan Norman

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mtgruppe/ExtraDomains/talkingminds.se/wp-content/themes/talking-minds/parts/speaker-content.php on line 116

Sök tillgänglighet

ÅÅÅÅ streck MM streck DD

Vill du veta mer? Hör av dig, så diskuterar vi lösningar.