Anders Jansson

Anders Jansson är känd för det svenska folket för bl.a. sina populära karaktärer i humorprogrammet ”Hipp Hipp”. Där gjorde han bland annat de omtyckta figurerna Tiffany Persson, utrikeskorren Morgan Pålsson och Mike Higgins i ”Svenska för nybörjare”. Anders har också spelat det inte helt kompetenta kommunalrådet Lars-Göran Bengtsson i SVT-serien ”Starke Man” och wannabe-katoliken Jan Samuelsson bredvid Johan Glans i TV4:s ”Halvvägs Till Himlen”.

Anders startade sin komikerkarriär i sällskap med Johan Wester, som lundaspexare och de skrev flera nya spex och karnevaler. Duon bildade även, tillsammans med Claes Virdeborn, humorgruppen Vulkteatern 1996 och hade framgångar i Lund med flera föreställningar. Tillsammans med Johan Wester har Anders också gjort humorshowerna ”500” och ”Köp mjölk. Skriv bok”.

Han har även medverkat i flera radio och TV-sammanhang. År 2005 var Anders Jansson programvärd för Sommar i P1 och 2014 ledde han Melodifestivalen tillsammans med Nour El-Refai. I etern har han gjort flera bejublade besök i ”Morgonpasset i P3” och i podden ”Nördigt”. Han har varit programledare för Fotbollsgalan i TV4 två gånger,”Roliga Timmen” på SVT och ”Time Out” på TV4. 2016 gjorde han SVT-serien ”Tiffany Persson Arbetstränar”, stod på scen med Robert Gustafsson i Oscars-revyn och hördes med Johan Wester i den egenproducerade podcasten ”Nyfikat”. De senaste åren har Anders varit högaktuell bl.a. som sommarproffset Kroyf i ”Lingonligan” på TV3, ”Bäst i test” på SVT och i Viasat Fotbolls nya fotbollsmagasin ”Mellan Raderna”. Under 2019 och 2020 gjorde Anders dessutom ytterligare tre turnésvängar i Sverige med sin hyllade soloföreställning ”Radikal Optimist”.

Anders Jansson kan bokas som:

  • Komiker
  • Föreläsare
  • Konferencier

Här ser du exempel på föreläsning:

  • Regler Rutiner och Ritualer – En humorföreläsning
    Vi ser oss gärna som fria och spontana människor – men är vi verkligen det? I en tid av ökad individualism och självstyre är vårt behov av rutiner och gemensamma strukturer större än någonsin. Anders Jansson är själv slav under ett antal ritualer som han ger prov på, och under denna underhållande föreläsning tas vi med på en humoristisk resa bland skapelseberättelser, bensträckare och klämdagar. I Anders sällskap får vi dessutom möta en rad typer som vi alla träffat på i fikarummet, på måndagsmötet eller i vardagen. Det blir oemotståndlig igenkänning och överraskande aha-upplevelser, och kanske får vi till och med svar på frågan varför Anita från ekonomiavdelningen alltid måste sitta på samma plats i konferensrummet.
Agentur: Kahlo.
Fotograf: Kitty Lingmerth.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mtgruppe/ExtraDomains/talkingminds.se/wp-content/themes/talking-minds/parts/speaker-content.php on line 116

Sök tillgänglighet

  • Date Format: YYYY dash MM dash DD

Vill du veta mer? Hör av dig, så diskuterar vi lösningar.