Lena Skogholm

Lena Skogholm – författare, föreläsare, beteendevetare och pedagog! 

Tänk om du kunde titta in i hjärnan och förstå vad som händer i mötet människor emellan? Tänk om du dessutom fick en guide full med tydliga verktyg för hur vi kan möta varje person utifrån hjärnans förutsättningar i olika situationer? Detta bjuds du på i Lena Skogholms inspirerande föreläsningar fyllda med aha-upplevelser, värme och humor! Ni får en rolig, nyttig och igenkännande upptäcktsfärd i hjärnans landskap fylld med konkreta tips hur du kan samarbeta med hjärnan i alla mänskliga möten.

Lena Skogholm är författare till bästsäljaren Bemötandekoden – Konsten att förstå sig på människor och få ett bättre (arbets)liv som sålt i 70 000 exemplar, till Livskoden enligt hjärnan som redan vid boksläppet 2021 fick stor uppmärksamhet i media samt nu senast till Koden till tonårshjärnan – Konsten att förstå sig på tonåringen och få en bättre relation och dialog.

Lena är mycket uppskattad för sin pedagogiska förmåga att ge kunskaper om hjärnan och verktyg för att samarbeta med hur vi fungerar. Hon gör det på ett igenkännande och humoristiskt sätt, fyllt med energi och värme. Föreläsningarna anpassas alltid efter just ert behov och er situation för att ni ska få absolut bästa nyttan av den. Många förlänger föreläsningen genom att använda boken Bemötandekoden. Reflektionsfrågorna som finns efter varje kapitel gör det lätt att arbeta med frågan strategiskt över tid.

Lena är en erfaren och kunnig talare vars föreläsningar skapar tydliga resultat. Som beteendevetare och pedagog har hon specialiserat sig på hur vi kan ha nytta av hjärnforskning i vardagen på ett mycket konkret sätt. Som bevis på sin begåvning och talang vann Lena Skogholm 2021 Stora Talarpriset!

Exempel på några av Lena Skogholms föreläsningar:

 • Få en airbag mot stress och oro.
  En dagsaktuell, inspirerande och forskningsbaserad föreläsning om hur vi med hjärnans hjälp kan skapa stabilitet och glädje i ett arbetsliv fyllt med förändringar och oro. För att må bra och känna inspiration behöver vi en stark hjärna som både ger inre styrka och en airbag mot stress och oro. I dagens samhälle är det hjärnan som löper störst risk att få förslitningsskador och detta blir extra kännbart i tider av instabilitet. Här får ni en genomgång hur fem av hjärnans viktigaste områden kan stärkas på ett enkelt sätt.
 • Livskoden enligt hjärnan.
  Bygg hjärnmuskler som laddar dig med energi, få livsglädje och en airbag mot stress.
 • Hjärnsmart bemötande – enastående
  Konkreta verktyg som är lätta att direkt börja använda och som skapar ett enastående bemötande. Medryckande, nyttigt och roligt!
 • Social arbetsmiljö som ger mer arbetsglädje
  Bättre stämning på jobbet? För er som önskar en arbetsmiljö som ger mer arbetsglädje och mer energi?
 • Hjärnsmart ledarskap – tydliga resultat
  Vill ni ligga i framkant och ha senaste forskningen som grund för ert ledarskap? Bättre resultat i medarbetarenkäter, mer energi och arbetsglädje.
 • Hjärnsmart självledarskap – motiverar
  Här bjuds på konkreta verktyg som ger ett tydligt självledarskap både i yrkesrollen och privat.
 • Hjärnsmart stresshantering – få en airbag mot stress
  Går det att skaffa en airbag mot stress? Javisst! Det är den smartaste stresshanteringen. Hur? Det får du reda på här.
 • Koden till tonårshjärnan – Konsten att förstå sig på tonåringen och få en bättre relation och dialog 
  I denna föreläsning bjuds du på en fascinerande upptäcktsfärd i tonårshjärnan som ger dig många aha-upplevelser och hög igenkänning! Det ger dig bokstavligen ”inside information” om det som sker under tonårstiden och kommer att förändra din syn på tonåringen.  Och du får redskapen du behöver för att göra tonårstiden mindre krånglig. När vi får förståelse för hur tonårshjärnan fungerar och hur vi kan samarbeta med den, blir livet lättare för oss och stressen minskar. Det ökar vår medvetenhet och ger även självinsikt och skapar förutsättningar för en bättre relation och smidigare dialog med tonåringen.
  Pedagogiskt, vetenskapligt underbyggt, roligt och personligt med många målande exempel!

NI FÅR MED ER:

 • Aha-upplevelser som fastnar
 • Konkreta verktyg
 • Kunskaper som direkt motiverar till förändring
 • Inspiration och skratt
 • Lätt att direkt göra skillnad
 • Mer energi och välmående

PASSAR BRA PÅ ER:

 • Konferens
 • Planeringsdag
 • Chefsdag
 • Kickoff
 • Temadag
 • Utbildningsdag

Samtliga av Lenas föreläsningar ges både digitalt och live.
Föreläsningens längd anpassas efter era önskemål.
Lena föreläser på svenska samt engelska.

Sagt om Lena Skogholm:

Tack Lena Skogholm för en magiskt bra temadag, både jag och medarbetarna ger dig högsta betyg. Så mycket klokskap och vetenskap lättförståeligt och roligt förpackat.

– Kristina Löfdahl, Avdelningschef, Västerbottens läns landsting

ÖVRIGT

Tidigare har Lena Skogholm varit strateg med ansvar på bemötande och ledarskap inom stor organisation. Hon har varit examinator och examinatorsledare i Nordens största kvalitetsutmärkelse. Lena har också arbetat inom skolans värld samt inom TV och teater.

Hon har även på uppdrag av arbetsmarknadens parter, varit med och tagit fram verktyg som syftar till en hållbar arbetsmiljö med sunda verksamheter där medarbetare mår bra, för att stärka Sveriges välfärd.

Lena Skogholm har bl.a. fil.kand. i sociologi samt internationella relationer.

Alternativa talare

Johan BergstadAnna Tebelius Bodin


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mtgruppe/ExtraDomains/talkingminds.se/wp-content/themes/talking-minds/parts/speaker-content.php on line 116

Sök tillgänglighet

ÅÅÅÅ streck MM streck DD

Vill du veta mer? Hör av dig, så diskuterar vi lösningar.