Maria Sveland

Journalisten och författaren Maria Sveland har ända sedan romandebuten med Bitterfittan 2007 varit en av våra viktigaste röster inom den feministiska debatten. Sedan dess har hon berört, upprört och inspirerat med sina böcker och krönikor om det ojämställda familjelivet, skilsmässa, antifeminism och mäns våld mot kvinnor, metoo med mera. Klass, kön och sexualitet är en röd tråd i såväl hennes författarskap som i hennes journalistiska produktion.

Med böcker som ”Bitterfittan”, ”Happy Happy -en bok om skilsmässa”, ”Hatet -en bok om antifeminism” och dokumentärer som ”De rättslösa” (SVT) och ”Porrbiografen” (SR, P1) har hon gång på gång satt fingret på det svenska samhällets ömmaste punkter.

Hennes sommarprat 2013 om hennes uppväxt, hennes arbetarklassmamma och hur det känns att leva med dödshot blev ett av det årets mest lyssnade.

Hon är en väl anlitad och omtyckt föreläsare och har även lång erfarenhet av att moderera samtal och vara konferencier.

Förutom att föreläsa om de teman som återkommer i hennes författarskap är hennes inspirationsföreläsningar om Systerskap samt Backlashen mot feminism två efterfrågade föredrag.

”En auktoritet inom det feministiska fältet”

”Förmåga att både inspirera och utmana kring frågor som rör genus och jämställdhet”

”Skapar ett varmt och välkomnande samtalsklimat”

”Väl förberedd och intressanta, inspirerande tankar. Framfört, entusiastisk, nyfiket och lyhört”

”Vi anlitade Maria Sveland till en kvinnoträff som handlade om systerskap. Maria är väldigt generös ochbjuder på sina personliga erfarenheter och tankar kring de frågor vi gemensamt bär på. Hon skapar ett varmt och välkomnande samtalsklimat som inkluderar såväl unga som äldre i rummet, även kring ämnen som kan vara svåra att tackla. Dessutom gick hon extra steg för vår skull när det blev trassligt med logistiken. Vi uppskattade verkligen hennes bidrag till vårt arrangemang och vi vill ge henne våra allra bästa rekommendationer.

– Patricia Barkö Vänsterpartiet

”Maria Sveland har förmågan att både inspirera och utmana kring frågor som rör genus och jämställdhet. Hennes möte med eleverna väckte intresse och diskussion kring frågor som rör oss alla”

– Lisa Tjärner, Bäckängsgymnasiet

Alternativa talare

Sanna Bråding | Fanny Widman


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mtgruppe/ExtraDomains/talkingminds.se/wp-content/themes/talking-minds/parts/speaker-content.php on line 116

Sök tillgänglighet

ÅÅÅÅ streck MM streck DD

Vill du veta mer? Hör av dig, så diskuterar vi lösningar.