Eva Svärd

Eva Svärd är entreprenören och specialpedagogen som under 20 års tid arbetade sig till ett utmattningssyndrom. Sedan ett par år är hon åter tillbaka på scenen; lugnare, ödmjukare men med samma glöd och entusiasm. Eva bjuder på sig själv och sin historia med värme och lämnar ingen oberörd. Hon bjuder på skratt och tårar och inspirerar med många bra verktyg till hur vi alla själva kan ta ansvar för vårt eget välbefinnande. Under hösten 2017 var Eva aktuell med sin bok Med Mitt Mod – genom utmattningssyndrom, och 2020 blev hon framröstad som en av topp-100 populäraste föreläsarna i Sverige.

Min man stod med tandborsten i munnen och tittade på mig när jag satt där på toalettstolen utan att ha dragit ner mina byxor. Där och då insåg jag att min hjärna slutat fungera och jag var tvungen att göra något för att överleva.

Tiden som följde var fruktansvärd. Jag var totalt förlamad av utmattning. Jag kunde inte sova trots att jag var så trött att jag till och med svimmade men jag var så stressad och uppe i varv. Hjärnan gick på högvarv och kändes överhettad och varm, på riktigt varm till och med het. Jag önskade så att det fanns en off-knapp. Jag var verkligen på botten, utmattning och ångest höll på att förgöra mig. Men samtidigt var jag i fullaste övertygelsen av att det måste komma något gott ur detta. Att det fanns en mening med att jag gick igenom allt.

Då hjärnan är föränderlig hela livet bestämde jag mig för att varje dag tänka i positiva termer, oavsett hur svårt det än var så påminde jag mig varje kväll genom att titta tillbaka på dagen och se vad som varit positivt med dagen. Det kunde vara så små saker som att jag borstat mina tänder”. – Eva Svärd

Eva föreläser ofta för förskola och skola, speciellt kring förhållningssätt och bemötande. Eva coachar och handleder i förskola och skola när det handlar om att möta alla barn samt att bygga elevhälsa. Kontakta oss för mer information!

Du ska anlita Eva Svärd när du/din verksamhet vill:

●       Stärka medarbetarnas välmående och arbeta för en sund arbetsmiljö.

●       Ha en kickstart för att öka balansen hos medarbetarna.

●       Investera i din hälsa.

Sagt om Eva Svärd:

”Fantastiskt bra och inspirerande att lyssna till din resa.
Just denna tid så var det väldigt behövligt för mig att stanna upp. Och du hjälpte mig med det.
Du gjorde verkligen intryck och jag fick en tankeställare.
Alla borde lyssna på din berättelse och tänka långsiktigt.”

– Magdalena Svedlund,
Näringslivschef Tibro kommun

 

Alternativa föreläsare
Helena Furmarker | Susanne Canu |  Mattias Ribbing


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mtgruppe/ExtraDomains/talkingminds.se/wp-content/themes/talking-minds/parts/speaker-content.php on line 116

Sök tillgänglighet

ÅÅÅÅ streck MM streck DD

Vill du veta mer? Hör av dig, så diskuterar vi lösningar.