Mattias Lundberg

Mattias Lundberg är psykologen som vill förenkla psykologi och göra den lättare att förstå för gemene man. Som föreläsare utgår han från modern och praktisk psykologi. Han talar om mänskligt beteende, målsättning och hur vi förbättrar vår förmåga att förstå varandra såväl som oss själva på arbetsplatsen. Mattias är expert på mänskligt beteende och hjälper företag och organisationer att finna svar på frågor som ”Är det min omgivning eller jag själv som är konstig?” och ”Varför beter människor i min närhet sig som de gör?”. Genom en föreläsning med Mattias får ni enkla och konkreta verktyg för att öka trivseln på arbetet och minska problem som kan uppstå till följd av dålig kommunikation.

Mattias Lundberg är leg. psykolog, psykoterapeut och docent i psykologi vid Umeå Universitet, och författare till bl.a. böckerna Psykologi på jobbet, Jäkla människa och Den lyckliga pessimisten. Han är en flitigt anlitad föreläsare och moderator. Han har under 15 år modererat i Almedalen där han blivit mycket uppskattad för sin förmåga att skapa en god stämning under arrangemangen och att alltid vara väl påläst inför varje uppdrag. Mattias föreläser och modererar på ett lättsamt och underhållande sätt, men tvekar inte att ta upp även de svårare frågorna.

Mattias föreläser även med kollegan, komikern och underhållaren Jan Bylund – en minst sagt underhållande föreställning med lika delar humor som fakta!

Här kan du läsa mer om succé-duon Mattias & Jan.

Du ska anlita Mattias Lundberg när du/din organisation vill:

  • Utveckla ert team, förbättra kommunikationen och förståelsen för varandra och skapa ett mer trivsamt arbetsklimat.
  • Ha en lättsam och underhållande föreläsare eller moderator som varvar fakta med humor, och har en unik förmåga att ställa de rätta frågorna vid rätt tillfälle.
  • Få avancerad psykologi förklarad på ett enkelt och lättbegripligt sätt, med konkreta verktyg ni kan använda er av redan samma dag.

Sagt om Mattias Lundberg:

”Min strategi är att umgås mycket med människor som har större kunskaper än mig själv.
Mattias Lundberg är en sådan, och han besitter verkligen förmågan att
förklara svåra saker på ett enkelt sätt.”

– Björn Ferry, Olympisk guldmedaljör och miljödebattör

”Mattias är en duktig moderator som med sitt lättsamma sätt skapar en bra atmosfär och med sin kunskap om ämnet kan ställa de där extra bra frågorna till panelen. Mattias sätter en ära i att hålla tiderna och se till så att alla deltagarna får komma till tals.”

– Anna-Karin Engvall, Kommunikationschef, Forte

Exempel på föreläsningar med Mattias Lundberg

Alla är olika – utom jag! Om personlighet och roller på arbetet

Man får ta folk som dom är och inte som man vill att dom ska vara!

Det är lättare sagt än gjort. Man retar sig på personlighetsdrag man inte gillar, för att de är för olika en själv – eller kanske för lika. Det är mänskligt, men vad gör man åt det? Försöker ändra på sig själv – eller på andra? Med många exempel ger föreläsningen åhöraren funderingar på varför vi gör som vi gör och vad våra arbetskamrater försöker göra åt det.

Psykologi på jobbet

Den här föreläsningen ger dig möjlighet att välja mellan olika områden inom arbets- och organisationspsykologin, och kan ses som en verbal handbok som är väldigt pragmatiskt inriktad.

-Ledarskap – Krishantering – Konflikter – Förändringsprocesser – Grupp- & Ledarutveckling – Rekrytering & Urval – Att köpa psykologiska tjänster – Rehabilitering.

Livet – en bruksanvisning

Hur många böcker med goda råd om hur livet ska levas finns det inte? Och hur många inspirationsföreläsare åker inte land och rike runt och talar om hur du ska leva ditt liv, allt baserat på föreläsarens egen erfarenhet? De lovar lycka, välgång och sinnesfrid bara du gör som de gjort.
Den här föreläsningen lovar inget – inget alls faktiskt. Däremot går den på ett lättsamt och underhållande sätt igenom den senaste forskningens uppfattning om vad som gör oss människor lyckliga och hur man åstadkommer det.
Men, föreläsningen ger inga löften, presenterar inga patentlösningar och den kommer inte att automatiskt göra dig lycklig.
Vågar du testa?!

Team och Grupputveckling – varför och hur?

En av de mest köpta tjänsterna hos myndigheter och företag är grupputvecklingsinsater eller ”teambuilding” som man ofta kallar det. Men vad är det egentligen man försöker åstadkomma med detta? Och vad är egentligen ett team och när är det bättre att satsa på andra insatser?
Den här föreläsningen klargör teamarbete och går igenom forskningen kring team/grupper och olika utvecklingsinsatser. Allt för att ni som planerar en sådan insats ska lära er hur ni ska göra för att verkligen identifiera era behov och sedan välja rätt insats.

Konsten att fatta beslut – exklusivt hos Talking Minds!

Varje dag fattar du ett stort antal beslut. Vissa är små och vardagliga, medan andra är stora, svåra och viktiga och kan vara helt avgörande för dig som individ, för din organisation eller för ditt företag.
Men är dina beslut så underbyggda som du tror eller finns det andra faktorer som påverkar ditt beslutsfattande utan att du är medveten om det?

I den här föreläsningen belyser Mattias Lundberg mekanismerna för människans beslutsfattande och visar på de faktorer som kan påverka hur och vilket beslut vi fattar, utan att vi är medvetna om det. Med utgångspunkt i aktuell forskning kommer Mattias Lundberg även att skapa medvetenhet kring hur du kan förändra ditt beslutsfattande, så att besluten du fattar sker på rätt grunder och inte behöver ångra dig i efterhand.

Ett beslut du INTE kommer ångra är att lyssna på Mattias Lundbergs föreläsning om Konsten att fatta beslut!

Alternativa föreläsare

Jan Bylund | Katarina Blom

Foto: Åsa Siller


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mtgruppe/ExtraDomains/talkingminds.se/wp-content/themes/talking-minds/parts/speaker-content.php on line 116

Sök tillgänglighet

ÅÅÅÅ streck MM streck DD

Vill du veta mer? Hör av dig, så diskuterar vi lösningar.