Rennie Mirro

Rennie Mirro är skådespelaren, dansaren och sångaren vars resa började vid Kungliga Operabaletten. Där vi sett honom dansandes i Svansjön, Törnrosa, Våroffer och Stormen. Som musikalartist har han briljerat i produktioner som Jesus Christ Superstar, West side story, A Chorus line och Hair. För sina tolkningar i Grease och Singin’ in the rain har Rennie belönats med utmärkelsen Guldmasken för ”Bästa manliga huvudroll”. Han hade också stora framgångar med den egna föreställningen Dansa Rennie! och From Sammy With Love, som bland annat spelades på legendariska Apollo Theatre i Harlem, New York.

Rennie Mirro var en av de konstnärliga ledarna och eldsjälarna bakom utomhusteatern Teatern under bron på Södermalm i Stockholm. Han medverkade där som huvudrollen i pjäsen Vapenvila 2016. Vi har även sett honom i långfilmen Jag kommer hem igen till jul och i den populära TV-serien Standhotellet. År 2018 sommarpratade Rennie i P1 och han var programledare för Grammisgalan både 2018 och 2019, samt för Flirty Dancing på TV4 år 2020.

Föreläsning ”Vikten av att våga”

I sin föreläsning delar Rennie Mirro modigt och sårbart med sig av vikten av att få TILLHÖRA. Om att läka ifrån trauma, om förlåtelse, försoning och att landa i att vilja vara en person som vägrar se sig själv som offer utan i stället generöst ger av sig själv till andra. Vad det kan innebära och vad som krävs av oss för att få hitta gemenskap i den man är som människa, oavsett bakgrund. Om att hitta sitt sanna jag i alla roller i livet oavsett om man tillhör ett team på en arbetsplats, har en roll i en musical eller när man är med sin familj, släkt eller vänner. Rennie brinner för att förmedla ”Hur vi balanserar det livsnödvändiga tillhörandet som tenderar att slå över till en total identitetslöshet och därmed sudda ut det allra mest essentiella: vår autenticitet.”

Alternativa talare

Morgan Alling | Tobias Karlsson


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mtgruppe/ExtraDomains/talkingminds.se/wp-content/themes/talking-minds/parts/speaker-content.php on line 116

Sök tillgänglighet

ÅÅÅÅ streck MM streck DD

Vill du veta mer? Hör av dig, så diskuterar vi lösningar.