Anders Hansen

Träning som mental medicin

Anders Hansen är bland annat känd från sin populära TV-serie ”Din hjärna” med två säsonger på SVT.  Han har väckt uppmärksamhet med sina insikter som bygger på ny forskning om samspelet mellan fysisk aktivitet och hjärnans välbefinnande.

Anders Hansen föreläser inspirerande om hur nya rön inom hjärnforskningen bekräftar fördelarna med motion och fysisk träning för hjärnans hälsa. Han belyser även nutidens påverkan på våra hjärnor och ger råd om hur vi kan förbättra vår mentala hälsa.

Anders är leg läkare utbildad vid Karolinska Institutet och civilekonom från Handelshögskolan i Stockholm. Anders Hansen har bidragit med över två tusen artiklar inom medicinsk forskning och läkemedelsområdet. Hans breda engagemang inkluderar även ett Ted-x talk, hundratals föreläsningar, samt medverkan i poddar och tv-program som Vetenskapens värld, Nobelstudion och Skavlan. 2019 satte han lyssnarrekord med sitt sommarprat i P1.

Utöver sin karriär som psykiatriläkare är Anders även en framgångsrik författare, med verk såsom Hälsa på recept (2015) Hjärnstark (2016), Skärmhjärnan (2019) och Depphjärnan (2021).

Anders Hansen, föreläsare

Som förläsare är Anders en dynamisk och engagerande föreläsare, med förmågan att fängsla sin publik genom att balansera välgrundade fakta med en humoristisk touch. Han är ett utmärkt val för att lyfta atmosfären vid event som kickoffer, inspirationsdagar eller företagsevenemang. Med Anders på scen kan du förvänta dig en inspirerande och minnesvärd upplevelse som både underhåller och informerar.

Du ska anlita Anders Hansen när er verksamhet vill:

  • Öka förståelse för hjärnan och motionsvanor = piggare personal.
  • Friskvård på riktigt.
  • Få förståelse hur vår nutida omgivning med alla nya media påverkar oss.

Exempel på föreläsningar

SkärmhjärnanSkärmhjärnan Anders Hansen

Den psykiska ohälsan håller på att ta över som det stora hälsohotet i vår tid. Ett högt tempo, konstant stress och en digital livsstil med ständig uppkoppling börjar få konsekvenser för vår hjärna.

För hur mycket du än gillar att kolla bildflödet på Instagram, nyheterna i mobilen eller filmer på plattan, är din hjärna inte anpassad till det som dagens samhälle för med sig. Den är helt enkelt i osynk med vår tid!

Detta innebär dock inte att du är hjälplös eller utan lösningar. Genom att skaffa dig mer förståelse för hur hjärnan fungerar, kommer du snabbt att upptäcka att det i grunden handlar om relativt enkla och grundläggande åtgärder.

Perfekt föreläsning för att få förståelse och tips på hur du hanterar informationsflödet.

 

HjärnstarkHjärnstark - Anders Hansen

Vill du förbättra ditt minne, öka din kreativitet och intelligens, samt bli mer motståndskraftig mot stress? Motion är svaret! Regelbunden fysisk aktivitet är överlägset den bästa hjärnträningen, överträffande sudoku, korsord och kosttillskott.

Hjärnan, som ständigt utvecklas med nya celler och kopplingar, förändras av varje tanke och handling. Motion påverkar inte bara din energi och ditt välbefinnande utan även ditt minne, koncentration, sömnkvalitet, kreativitet och stresstålighet.

Dessutom kan den förbättra din personlighet och intelligens, hjälpa dig att tänka snabbare och koncentrera dig bättre. Dessa fördelar gäller alla, oavsett ålder.

Föreläsningen kommer ge dig motivation till att motionera mera och få klart för dig vilka fördelar det kan ge.

 

DepphjärnanDepphjärnan Anders Hansen

Anders Hansen reder ut varför vi mår så dåligt när vi har det så bra. Det är lätt att tro att man har en trasig hjärna när man mår psykiskt dåligt, men ångest och depressioner är naturliga tillstånd och kvarlevor från urminnes tider då vi riskerade att dö av svält och infektioner.

Vi är inte gjorda för att jämt vara glada och lyckliga – om så vore hade våra förfäder inte överlevt särskilt länge

Under sin föreläsning ”Depphjärnan”, belyser Anders Hansen hur vårt välbefinnande fungerar och ger samtidigt hopp om att det är möjligt att må bra i det moderna, hektiska och uppkopplade samhället. Anders föreslår att vi kanske bör omvärdera vår ständiga jakt efter lycka för att uppnå bättre välbefinnande.

Media

SVT, tv-serie – ”Din hjärna” med Anders Hansen

Region Kalmar, föreläsning – ”Träna för din hjärna” med Anders Hansen

 

Alternativa föreläsare

Anna Tebelius BodinLeila SöderholmLisa Clefberg

Sök tillgänglighet

ÅÅÅÅ streck MM streck DD

Vill du veta mer? Hör av dig, så diskuterar vi lösningar.