Christina Rickardsson

Christina Rickardsson föddes som Christiana Mara Coelho i Brasilien där hon bodde tillsammans med sin mamma i en grotta. Senare flyttade de till en kåkstad i Sao Paulo och bodde även på gatan där de tiggde, svalt och utsattes för fysisk och psykisk misshandel. Som sjuåring hamnade Christina och hennes lillebror på barnhem. När hon var åtta år gammal adopterades hon och hennes lillebror, mot sin och sin mammas vilja, till Vindeln i Västerbotten.

I Sverige var hon trygg hos sin nya familj men otrygg i den nya miljön. Luften, maten, solen, växterna, dofterna – allt var annorlunda och hon kände sig inte hemma. Hon fick ofta höra att det hon gjorde inte var rätt i Sverige så hon kom att trycka undan den brasilianska flickan Christiana och skapa den svenska Christina.

Idag är Christina Rickardsson en framgångsrik entreprenör, föreläsare och författare. Hon släppte sin självbiografiska bok Sluta aldrig gå i september 2016, för vilken hon fått mycket beröm och uppmärksamhet.
Dessutom jobbar hon aktivt och engagerat för utsatta barn och för att främja barns rättigheter, med avstamp i Sverige och Brasilien.

Det kanske är svårt att tro, med tanke på den mörka och djupt berörande historien, men Christinas föreläsningar är också fyllda av skratt, hopp och stark framåtanda. Man blir inspirerad, känner tacksamhet, och får bränsle åt en ännu starkare drivkraft till sina egna strävanden.

”Jag vill vara en person som inspirerar, utvecklar och utmanar andra och mig själv. För mig handlar inte livet om att hitta mig själv; livet handlar om att skapa mig själv.” – Christina Rickardsson

Christina är inte bara en unik och berörande föreläsare, utan även en fantastisk moderator och konferencier. Bland annat har hon lett den direktsända Friidrottsgalan på Berns år 2019, tillsammans med Stefan Holm. Som moderator uppskattas hon särskilt för sin varma utstrålning och sitt engagemang. Hon är alltid väl påläst och förberedd, och har en förmåga att snabbt finna sig i de oväntade situationer som kan uppstå på scenen.

Christina brinner för samhällsfrågor och är helt övertygad om att jämställdhet och mångfald bidrar till ökad tillväxt och bättre resultat för alla. Hon vill med sina föreläsningar och sitt arbete öka förståelse för olikheter, fördomar och kulturkrockar och därmed bygga broar som skapar dialog, tolerans och öppenhet i samhället.

Alternativa föreläsare

Malin Sävstam | Navid Modiri


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mtgruppe/ExtraDomains/talkingminds.se/wp-content/themes/talking-minds/parts/speaker-content.php on line 116

Sök tillgänglighet

  • ÅÅÅÅ streck MM streck DD

Vill du veta mer? Hör av dig, så diskuterar vi lösningar.