Christina Rickardsson

Föreläsare
Christina Rickardsson

Christina Rickardsson

Föreläsare
08-692 95 90
info@talkingminds.se

Christina Rickardsson

Christina Rickardsson föddes som Christiana Mara Coelho i Brasilien där hon bodde tillsammans med sin mamma i en grotta. Senare flyttade de till en kåkstad i Sao Paulo och bodde även på gatan där de tiggde, svalt och utsattes för fysisk och psykisk misshandel. Som sjuåring hamnade Christina och hennes lillebror på barnhem. När hon var åtta år gammal adopterades hon och hennes lillebror, mot sin och sin mammas vilja, till Vindeln i Västerbotten.

I Sverige var hon trygg hos sin nya familj men otrygg i den nya miljön. Luften, maten, solen, växterna, dofterna – allt var annorlunda och hon kände sig inte hemma. Hon fick ofta höra att det hon gjorde inte var rätt i Sverige så hon kom att trycka undan den brasilianska flickan Christiana och skapa den svenska Christina.

Idag är Christina Rickardsson en framgångsrik entreprenör, föreläsare och författare. Hon släppte sin självbiografiska bok ”Sluta aldrig gå” i september 2016, för vilken hon fått mycket beröm och uppmärksamhet. Dessutom jobbar hon aktivt och engagerat för utsatta barn och för att främja barns rättigheter, med avstamp i Sverige och Brasilien.

Det kanske är svårt att tro, med tanke på den mörka och djupt berörande historien, men Christinas föreläsningar är också fyllda av skratt, hopp och stark framåtanda. Man blir inspirerad, känner tacksamhet, och får bränsle åt en ännu starkare drivkraft till sina egna strävanden.

 

Du ska anlita Christina Rickardsson när du/din verksamhet vill:

  • Bli stärkta i arbetet i multikulturella kontexter
  • Få inspiration, perspektiv och en unik historia som berör på djupet
  • Lära er mer om identitetsskapande och identitetsbejakande

 

Nedan följer exempel på två populära föreläsningar med Christina:

Identitet

Den här föreläsningen grundar sig i frågor som identitet, kulturkrockar, fördomar och samhällsnormer – med avstamp i Christinas egen historia från livet i Brasilien och hennes första tid i Sverige. Föreläsningen bidrar till reflektion om samhällsaktuella ämnen och frågor av vikt i en allt mer globaliserad värld, för att skapa förståelse för olikheter och uppmärksamma likheter i det till synes främmande. Likväl manar föreläsningen till att hitta, skapa och bejaka vår egen identitet i alla dess olika skepnader livet igenom. Föreläsningen kan med fördel kompletteras med en efterföljande workshop där deltagare guidas igenom reflektioner och övningar på temat.

Inspiration

Den här föreläsningen handlar om hur man gör lemonad av citroner och hur man ser på livet från den ljusa sidan trots mörker. Här blandas allvar med humor och föreläsningen inspirerar till att finna modet att göra det man vill, samt hur man får motivation till det. Fokus ligger inte på att hitta sig själv utan på att skapa sig själv. Vem vill du vara? Vad vill du göra och varför? Föreläsningen ser helt bortom jantelagen och allt som har med lagom att göra. Den är till för att sporra dig som person, företag, organisation eller myndighet. Alla behöver vi lite lemonad i livet.

 

 

Nyckelord:
Föreläsare – Entreprenörskap – Inspiration – Interkulturella möten – Mångfald – Motivation – Personlig utveckling