Lars Einar Engström

Lars Einar Engström är en svensk psykolog, författare och föreläsare som har gjort sig ett namn som krönikör och debattör, både i Sverige och utomlands. Tack vare sin mångåriga och breda kompetens, sitt engagemang i jämställdhetsfrågor och böckernas genomslag såväl nationellt som internationellt, föreläser han i flera av världens hörn. 2007 blev han uppsatt på FN:s lista över män som arbetar med jämställdhetsfrågor i ett större perspektiv.

Under åren 2008-2016 var Engström knuten till den i New York-baserade organisationen Catalys där han var med och startade projektet MARC, som vänder sig till män i chefsposition som vill arbeta med jämställdhet och mångfald. Han har även föreläst på flera universitet i frågor kring ledarskap och mångfald, såsom Yale University, USA och Australian National University i Canberra, samt ett flertal universitet och högskolor i Europa. Engström har bott och arbetat i Frankrike och England och har föreläst i ett femtontal länder. Han har varit med och startat flera företag och suttit i ett tiotal styrelser.

Du ska anlita Lars Einar Engström när du/din verksamhet vill:

  • Ha en skräddarsydd inspirationsföreläsning.
  • Öka era kunskaper kring jämställdhetsfrågor i ett större perspektiv.
  • Få proffsighet till ert arrangemang.

Lars Einar skräddarsyr sin föreläsning helt efter era önskemål.

Förslag på föreläsningar med Lars Einer Engström:

En sexists bekännelser: Föreläsningen handlar om att Lars Einar Engström nästan hela sitt yrkesverksamma liv har varit med och diskriminerat kvinnor. Han målar upp en bild av hur diskriminering tar sig uttryck på dagens arbetsmarknad och ger förslag på hur din organisation eller ditt företag kan arbeta mot en mer jämställd arbetsplats, bl.a. genom ”blandade grupper” och fler kvinnliga chefer.

Har ditt företag råd att inte vara jämställt?: Att jämställdhet och ökad lönsamhet hänger samman är numera dokumenterat. Detta till trots har många män svårt att förstå kopplingen mellan jämn könsfördelning och en positiv företagsutveckling. Lars Einar Engström berättar här om hur ett dåligt jämställdhetsklimat på arbetsplatsen kan leda till ett försvagat varumärke och minskade marknadsandelar. Han ger också tips på hur du kan leda ditt företag framåt med hjälp av ett lyckat jämställdhetsarbete.

Alternativa föreläsare

Azita Shariati | Hampus Nessvold


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mtgruppe/ExtraDomains/talkingminds.se/wp-content/themes/talking-minds/parts/speaker-content.php on line 116

Sök tillgänglighet

  • ÅÅÅÅ streck MM streck DD

Vill du veta mer? Hör av dig, så diskuterar vi lösningar.