Vahid Kulbay

Vahid Kulbay tar med er på en unik resa där han mot alla odds lyckades komma tillbaka till livet igen efter en kraftig hjärnblödning.

Vahid berättar om sin kamp och resa som tog över 7 år för att komma tillbaka till ett normalt liv. Om hur han gick från att vara en aktiv person som tränade, åt sunt och jobbade som fotomodell, till att vid 22-års ålder drabbas av en plötslig hjärnblödning i sömnen, bli förlamad och rullstolsburen. För att sedan, med en enorm drivkraft och envishet, lyckas bli återställd.

En natt vaknade Vahids föräldrar av att Vahid skrek i sömnen. En stund senare befann han sig i en ambulans. På sjukhuset konstaterades det att Vahid hade en kraftig hjärnblödning, en hemorragisk stroke. Han sövdes ner och hamnade i koma i 15 dagar. När han vaknade upp var han förlamad på höger sida av kroppen och förstod inte var han befann sig. Sjukhuspersonalen och Vahids närstående försökte förklara för honom att han fått en stroke, något som var svårt för honom att ta in. I hans huvud snurrade tankar som ”Varför drabbades just jag?”, ”Ska jag sitta i rullstol resten av livet?” och allteftersom tiden gick ”Jag ska hem igen!”. I flera år satt Vahid i rullstol, följt av rullator och krycka. Det tog 7 år av rehabilitering för honom att återfå känsel och rörlighet i kroppen, förbättra talet, språkförmågan och minnet.

Vahids inställning var alltid att göra allt för att komma tillbaka och bli återställd, trots att läkarna var tveksamma till det. Under rehabiliteringen bestämde Vahid sig för att inte enbart lyckas bli fysiskt aktiv själv igen. Hans dröm blev också att kunna inspirera andra genom att dela med sig av sina livserfarenheter och sin resa, där han mot alla odds lyckades vända livet. Med värme, humor och närvaro visar Vahid på att ingenting är omöjligt, även om man förlorar allt ”in the blink of an eye”.

Vahid föreläser om vikten av motivation och att pressa sig till nya gränser. Om skillnaden han fått i bemötandet från samhället som ung rullstolsbunden VS hur han lever idag. Om hur viktigt det är att inte döma och hur funktionshindrade kan uppleva andra i samhället. Om att livet är kort och skört och att vem som helst kan drabbas. Vahids utgångspunkt är att publiken ska må bra, känna sig motiverade, inspirerade och ta med sig vikten av att leva i nuet.

Idag jobbar Vahid, förutom som föreläsare, även som modell och personlig tränare där han hjälper andra med sin träning.

Vahid Kulbay skräddarsyr varje föreläsning efter kundens behov och önskemål.

Externa länkar: AftonbladetSVD

Alternativa föreläsare

Aron Anderson | Lasse Gustavson | Patrick Ekwall


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mtgruppe/ExtraDomains/talkingminds.se/wp-content/themes/talking-minds/parts/speaker-content.php on line 116

Sök tillgänglighet

ÅÅÅÅ streck MM streck DD

Vill du veta mer? Hör av dig, så diskuterar vi lösningar.