Ahmad Eid

Ahmad Eid är entreprenör, affärsängel och föreläsare. Sedan tjugoårsåldern har han startat och drivit en rad framgångsrika bolag inom flera olika branscher. Bland annat har han varit med och grundat flera Telecom-företag, samt ett företag som förutom att utvecklas till Sveriges största livsmedelsgrossist inriktad mot träningsanläggningar, också tog fram och sålde ett eget vatten på flaska där 25 procent av vinsten gick till vattenrening i Afrika.

Ahmad har fått ett flertal priser och utmärkelser för sitt entreprenörskap och funnits med på Veckans Affärers lista över 101 Supertalanger i Sverige. Han har också blivit utsedd till en av Södermanlands mest företagsamma personer och fått flera lokala utmärkelser, så som Årets Företagare i Nyköping där han bor.

Idag verkar Ahmad Eid som politiker, affärsängel, inspiratör och föreläser regelbundet för näringslivet, organisationer och skolor. Genom sin historia inspirerar han andra att våga ta steget och följa sina drömmar.

Hösten 2021 utkom hans självbiografi ”First Eid – från ligist till aktad affärsman” (Ekerlids Förlag).

”Fjorton år och en fattig och utdömd invandrarunge. Testosteronet rusar och kräver action, kickar, utmaningar. Ge upp och acceptera rollen längst ned på samhällsstegen? Nix! Köra så det ryker och råna elektronikkedjan på så många häftiga statusprylar som möjligt? Japp! När polisen griper Ahmad Eid vid 14 års ålder skakar han av rädsla för vad hans älskade mamma ska säga.    

Trettiotvå år och framgångsrik affärsman. Ahmad sprättar upp ett kuvert med kökssaxen: Förste hovmarskalk får härmed på nådigt uppdrag inbjuda Ahmad och Frida Maria Eid till middag hos Ers Majestäter på Stockholms slott.”

Berättelsen om klassresan från miljonprogrammets utanförskap till stjärnskott inom näringslivet är en sannsaga, med få motsvarigheter i den svenska litteraturen. Det finns hopp. Och en väg ut ur eländet. Det är om inte annat Ahmad Eids självutlämnande och inspirerande självbiografi ett bevis för.

Hur det är möjligt att göra den här typen av klassresa på så kort tid? I Ahmad Eids fall kom drivkraften från den okuvliga viljan att en dag visa alla sina belackare. Att han inte var någon loser. Att han dög något till. Att han förr eller senare tänkte ta en gruvlig revansch.

Idag föreläser Ahmad Eid regelbundet för näringslivet, organisationer och skolor. Hans föreläsningar tar avstamp i hans egen entreprenörsresa, en story som började med en strulig uppväxt och som via krokiga vägar lett fram till flera framgångsrika bolagsbyggen. På ett personligt och engagerat sätt delar Ahmad med sig av sin resa, sina erfarenheter, misstag och lärdomar.

Alternativa föreläsare

Negin Azimi | Azita Shariati


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mtgruppe/ExtraDomains/talkingminds.se/wp-content/themes/talking-minds/parts/speaker-content.php on line 116

Sök tillgänglighet

ÅÅÅÅ streck MM streck DD

Vill du veta mer? Hör av dig, så diskuterar vi lösningar.